T. +385 (0)51 371 069

Uvjeti kupovine


Općenito

Ovim uvjetima utvrđeni su postupak naručivanja, dostave i reklamacije proizvoda ponuđenih na našoj internet trgovini. Prodavatelj je tvrtka "iAlati d.o.o.", a kupac je svaki punoljetni posjetitelj naše internet trgovine koji robu naručuje jednim od načina opisanih u daljnem tekstu. Cijene 

Sve istaknute cijene su u hrvatskim kunama (HRK), u cijene je uključen PDV te vrijede za sve vrste plaćanja u trenutku obavljanja kupnje. 

 
Točnost sadržaja 

U našoj internet trgovini uvijek nastojimo što točnije prikazati opise, slike i cijene ponuđenih proizvoda. Unatoč našim nastojanjima moguće su manje greške ili nedosljednosti prikazanog sadržaja. 
 

Dostupnost proizvoda

Stanje proizvoda na našem skladištu pratimo redovito te ga svakodnevno ažuriramo s internet trgovinom. Međutim može se dogoditi da je proizvod dostupan na našoj internet trgovini iako ga više nema na skladištu. U takvom slučaju ćemo Vas kontaktirati, a Vi čete moči promjeniti ili otkazati narudžbu.
 
 

Plaćanje

U internet trgovini je moguće izvršiti plaćanje na sljedeće načine:

  • pouzećem (plaćanje gotovinom po primitku robe)
  • karticom (Visa, Maestro, Mastercard, American Express) - jednokratno
  • općom uplatnicom
  • virmanom
 
 Prihvaćamo plaćanje na rate za sljedeće kartice: 
  • Visa i Maestro debitne kartice tekućeg računa izdane od strane PBZ-a: 2-6 rata
  • American Express kartice: 2-6 rata
 
Povrat ili zamjena proizvoda

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavku 5. odgovorni za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom.  

Rok za raskid ugovora iznosi 14 dana od dana od kada ste Vi ili treća osoba imenovana od Vas, koja nije prijevoznik, preuzeli/preuzela posljednji proizvod iz narudžbe.

Kako biste ostvarili svoje pravo na povrat trebate nas (iAlati d.o.o., Mirka Jengića 46, 51000 Rijeka, telefon: 051 371 069, fax: 051 371 628, e-mail: info@ialati.hr) obavijestiti s jasnom izjavom (putem pisma, faxa ili e-maila) o Vašoj odluci za povrat isporučene robe. 

Prema Zakonu o zaštiti potrošača članak 77. stavak 1. kupac je dužan povrat robe izvršiti bez odgađanja u roku od 14 dana od kada je poslao obavijest o povratu robe. 

Prema Zakonu o zaštiti potrošača članak 77. stavak 3. kupac je dužan snositi troškove povrata proizvoda ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. 

U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), iAlati d.o.o ima pravo uskratiti od uplaćenoga iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. iAlati d.o.o. odgovaraju za sve materijalne nedostatke proizvoda koje prodaju na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima, posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske. 
 
Ukoliko se odlučite na povrat robe, vračamo Vam sve novčane uplate koje smo zaprimili od Vas i to najkasnije unutar 14 dana od kada smo zaprimili vašu obavijest o odluci za povrat robe. 
 
Prilikom povrata novaca koristimo isto sredstvo plaćanja koje ste Vi koristili prilikom Vaše početne transakcije, osim ukoliko nije drugačije dogovoreno.
 
Tvrtka iAlati d.o.o. može uskratiti povrat novaca dok ne dobije robu natrag ili dok nam Vi ne pribavite dokaz da ste poslali robu.
 

 
Garancije

Jamstvo, tehničke upute, upute za sklapanje i upute za upotrebu priložene su uz proizvod. Prema Zakonu o zaštiti potrošača iAlati d.o.o. smatra da je kupac time na jasan i razumljiv način obaviješten o podacima vezanima uz proizvod te o postojanju svih usluga koje se nude nakon njegove prodaje.

Ukoliko je na proizvodu nastupio kvar unutar jamstvenog roka, kupac je ovlašten izravno kontaktirati ovlašteni servis sukladno uputama na jamstvenom listu.

Ukoliko je proizvod potrebno servisirati, molimo Vas da provjerite priloženu dokumentaciju o ovlaštenom servisu te da postupite prema navedenim uputama. 

Ukoliko imate pitanja ili vam je potrebno pojašnjenje slobodno nas kontaktirajte na telefon: 051/371-069 ili putem e-maila: info@ialati.hr


Zaštita privatnosti

Tvrtka "iAlati d.o.o." obavezuje se zaštiti osobne podatke kupaca iz tog razloga prikuplja samo podatke koji su nužni sa ispunjenje naših obaveza.
 
 
Pravni sporovi

Sjedište tvrtke iAlati d.o.o. je u Rijeci, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Rijeci i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Rijeci.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se